Cum aleg o geanta de scule pentru tehnicieni HVAC/R

O geanta de scule pentru tehnicieni HVAC/R este de multe ori dificil de ales, în funcție de toate caracteristicile pe care aceasta ar trebui să le conțină. Gențile pentru scule sunt destinate tehnicienilor profesioniști care se deplasează la intervenții cu multe unelte. Astfel de genți sunt special gândite pentru uneltele unui tehnician și sunt robuste. Acestea dispun de o multitudine de compartimente pentru organizarea eficientă a uneltelor de mână, dar și a echipamentelor diverse, precum aparate de măsurare. Printre cele mai eficiente genți sunt cele care beneficiază de panou central, pentru că această caracteristică face ca acestea să nu își piardă forma și să rămână ferme. Un panou central ajută și la distribuirea sarcinii în mod eficient.

O geanta de scule pentru tehnicieni HVAC/R ajută la accesul ușor și rapid la uneltele de care este nevoie atunci când te afli pe teren la o intervenție. Sculele sunt astfel mereu aranjate și ordonate și le strângi eficient atunci ți-ai terminat treaba.

De ce să ai o geantă de scule de calitate?

Atunci când lucrezi de multe ori în condiții dificile, calitatea unei genți de scule trebuie să fie una premium pentru a nu avea surprize neplăcute. O geantă de calitate îndoielnică se poate degrada foarte repede, fiind nevoit să o înlocuiești des și astfel ajunge să coste mai mult decât una premium care oferă durabilitatea și confortul de care este nevoie.


Principalele calități ale unei genți de scule:

  1. Să aibă compartimente multiple. O geantă de scule trebuie să aibă cât mai multe posibilități de organizare pentru unelte variate. Astfel totul este foarte ușor organizat. Tehnicianul vizualizează cu ușurință întreaga gamă de scule și are acces facil la acestea.

  2. Sa aibă o bază solidă – Sculele sunt grele și din materiale metalice. O geantă de scule se poate pune pe jos în tot felul de medii. Este necesar ca aceasta să reziste la asfalt și umezeală. O bază solidă este bună și pentru stabilitate.

  3. Sa aibă materiale de cea mai bună calitate. În cazul în care geanta este confecționată din materiale textile, trebuie ca acestea să fie extrem de rezistente. Părțile textile ale genților sunt tratate cu alte materiale, cum ar fi PVC, pentru a crește rezistența. De asemenea sunt folosite nituri de clasă marină pentru a oferi o rezistență deosebită.

  4. Sa fie waterproof. Tot din cauza mediilor diverse de lucru, un tehnician poate lucra incluziv în medii unde umezeala să fie foarte mare, iar pentru intervenție are nevoie să pună geanta lângă el. Totodată, dacă se lucrează afară, vremea poate fi schimbătoare și este bine ca uneltele să fie protejate.

Variante de genți pentru scule:

Geanta de scule cu maner.

1. Geantă de scule cu mâner
Din cauza greutății destul de mari a echipamentelor, mânerul genții ar trebui să fie unul ergonomic, pentru a ajuta tehnicianul să aibă o prindere sănătoasă și pentru a nu îi fi dificilă transportarea acesteia.

Rucsac pentru scule cu unelte la interior.

2. Rucsac pentru scule
Rucsacul este o soluție eficientă pentru ca tehnicianul să aibă mâinile libere. Când se optează pentru un rucsac trebuie avut în vedere ca spatele acestuia să aibă proprietăți ergonomice, iar bretelele să fie burete pentru ca meșterul să nu resimtă greutatea echipamentelor pe umeri. De asemenea, rucsacul trebuie să aibă și un mâner rezistent pentru a putea fi cărat și în mână.

Troler pentru scule pentru tehnicieni HVAC/R

3. Troler pentru scule
Dacă deplasările sunt mai lungi, sau pentru a evita ridicarea unei greutăți considerabile, varianta unui troler este extrem de eficientă, tehnicienii bucurându-se chiar de mai mult spațiu pentru depozitarea instrumentelor de lucru necesare.

Tehnician HVAC/R în timpul unei intervenții, cu o geanta de scule cu prindere pe curea.

4. Geanta de scule cu prindere pe curea
Un kit de scule de bază se poate depozita într-o geantă de dimensiune mica care poate fi prinsă de cureaua tehnicianului pentru a-i fi la îndemână atunci cand are o intervenție rapidă, de exemplu atunci când se află urcat pe o scară. Acest tip de genți se numește buzunar de scule.


În funcție de mărimea echipamentelor pe care le are un tehnician, acesta poate opta pentru o geantă deschisă sau închisă.

  1. Geanta deschisă este destinata uneltelor mai mari, echipamentelor care au nevoie de mai mult spațiu. O geantă deschisă oferă acces deosebit de rapid la toate uneltele, care se pot vizualiza dintr-o privire. De asemenea o geantă deschisă asigură un acces facil la scule ori de câte ori este nevoie.
  2. Geanta închisă este destinată unei protejări mai eficiente a echipamentelor, mai ales atunci când tehnicianul lucrează in exterior sau în mediu umed.

Alte caracteristici importante:

1. Posibilitatea închiderii cu lacăt pentru o mai mare siguranță

2. Inele de tip D pentru prinderea accesoriilor de care este nevoie

3. Accesorii diverse, cum ar fi: curea pentru benzi izolatoare, clemă pentru prinderea ruletei, buzunare exterioare pentru markere, curea de interior care să susțină partea deschisă, fermoare mari pentru o prindere rapidă.

Veto Pro Pac este un producător american, unul dintre producătorii de top din domeniu și oferă soluții de depozitare pentru scule potrivite pentru toate meseriile, inclusiv tehnicieni HVAC/R, electricieni, instalatori, tehnicieni A/V și de securitate, tehnicieni RMN, dulgheri, tehnicieni marini. Materialele de calitate din care sunt fabricate, determină producătorii să ofere o garanție de 5 ani. Descoperă gama de genți de scule Veto Pro Pac.

Citește despre miturile legate de aparatele de aer condiționat.