Cum pot face economie de până la 32% la factura de utilități?

Poți face economie la factura de utilități de până la 32% pe an, prin simpla alegere a termostatelor potrivite!

Prețul utilităților a înregistrat în Ianuarie 2023 o creștere considerabilă față de Ianuarie 2022. Cele mai mari creșteri au fost semnalate de Institutul Național de Statistică la gazele naturale +27,79%, apa, canal, salubritate +24% și energia electrică +21,23%. Astfel, apare preocuparea de a găsi soluții inteligente pentru a face economie la factura de utilități cât se poate de mult.

Același confort, mai puțin consum

Pentru perioada friguroasă din an, când utilizezi mai multe resurse pentru încălzire, soluția vine prin implementarea unui sistem centralizat de termostate. Astfel, nu vei pierde din confortul cu care ești obișnuit. Cu ajutorul termostatelor, temperatura din camerele locuinței este în permanență monitorizată, iar centrala nu este utilizată mai mult decât este necesar.


Indiferent dacă folosești centrala pe gaz, electrică sau utilizezi încălzirea centralizată de la un furnizor public*, termostatele inteligente Honeywell se pot implementa cu ușurință de către un tehnician HVAC. Cu ajutorul acestora, confortul tău este menținut în permanență. Astfel, factura pentru utilitățile folosite scade condiderabil, cu până la 32% pe an.
*Pentru încălzirea centralizată de le un furnizor public, radiatoarele trebuie să fie dotate cu repartitoare de cost.


Soluții pentru economie la factura de utilități


În raportul Raportul BEAMA 2022 sunt prezentate câteva soluții simple de organizare ce te pot ajuta foarte mult. Iată ce poți face:

Robineți și capete termostatice

Înlocuiește robineții manuali cu robineți și capete termostatice. Această schimbare îți poate genera economii de până la 18% pe an.


Înlocuiește termostatul mecanic cu un termostat cu algoritm inteligent TPI. Această schimbare îți poate genera economii de până la 10% pe an, având în casă o temperatură constantă de 23 grade Celsius.

Termostat cu algoritm inteligent TPI

Termostat compatibil cu algoritm TPI și protocol Open Therm

Înlocuiește termostatul mecanic cu un termostat compatibil cu algoritm TPI și protocol Open Therm. Acestă schimbare îți poate aduce economii de până la 12% pe an.


Înlocuiește robineții manuali de radiator și a termostatului mecanic cu robineți și capete termostatice electronice + controler inteligent de zonare Evohome. Astfel, economiile pe care le faci pot ajunge până la 32% pe an.

Robineți și capete termostatice electronice + controler inteligent de zonare Evohome

Termostat inteligent + robineți și capete termostatice

Înlocuiește robineții manuali de radiator și termostatul mecanic cu termostat inteligent + robineți și capete termostatice. Schimbarea aceasta îți poate aduce o economie de până la 31% pe an.Implementarea termostatelor

Iată mai jos și soluțiile propuse de producătorul Honeywell, un furnizor de top pentru soluții de control și automatizări. Toate termostatele de ambient de la Honeywell sunt fabricate în Marea Britanie și includ în pachetul de livrare baterii alcaline de lungă durată.

Termostat programabil seria T3

TERMOSTAT PROGRAMABIL SERIA T3
Înlocuirea unui termostat mecanic cu un ermostat cu algoritm inteligent TPI poate aduce economii de până la 10%.

Economie la factura de utilități de până la 10% pe an, cu termostatele honeywell
Termostat programabil seria T4

TERMOSTAT PROGRAMABIL SERIA T4
Trecerea de la termostat mecanic la un termostat compatibil cu algoritm TPI și protocol Open Therm poate aduce economii de până la 12% pe an.

Economie la factura de utilități de până la 12% pe an, cu termostatele honeywell
Robineți si capete termostaticede radiator

ROBINEȚI ȘI CAPETE TERMOSTATICE
DE RADIATOR

Economii de până la 18% pe an prin înlocuirea robineților manuali cu robineți și capete termostatice.

Economie la factura de utilități de până la 18% pe an, cu termostatele honeywell
T6R termostat inteligent + robineti si capete termostatice

T6R TERMOSTAT INTELIGENT + ROBINEȚI ȘI CAPETE TERMOSTATICE
Trecerea de la robineți manuali de radiator și 31% termostat mecanic la un termostat inteligent robineți și capete termostatice poate aduce
conomii de până la 31% pe an
.

Economie la factura de utilități de până la 31% pe an, cu termostatele honeywell
Controller inteligent de zonarewireless si capete electronice de radiator

CONTROLLER INTELIGENT DE ZONARE WIRELESS EVOHOME SI CAPETE ELECTRONICE DE RADIATOR

Înlocuirea robineților manuali de radiator și a ermostatului mecanic cu robineți și capete termostatice electronice + controler inteligent de zonare evohome poate aduce economii de peste 32% pe an.

Economie la factura de utilități de până la 32% pe an, cu termostatele honeywell

Asociație a producătorilor de produse electrice

BEAMA este o asociație care reprezintă producătorii de produse și sisteme de infrastructură electrică. Activitatile acesteia sunt impartite in 4 sectoare principale de interes: Incalzire & Ventilatie; Sisteme electrice pentru clădiri; Sisteme și rețele energetice flexibile. Toate aceste portofolii sunt gestionate de manageri de portofoliu dedicați. Sunt susținute de personalul tehnic și de experți în politici UE și Marea Britanie.
Citește raportul original aici


Descoperă gama de termostate Honeywell disponibilă pe CLIMATICO → TERMOSTATE HONEYWELL

Continuă să citești despre cum poți beneficia de apă caldă la costuri mici → Cum aleg un boiler eficient energetic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *