Mentenanta purificator de aer

Atunci cand folosim un purificator de aer, toate componentele acestuia sunt supuse depunerilor de impurități. Astfel tot praful, toate bacteriile și microorganismele din aer, toate particulele filtrate de aparat rămân în purificatorul de aer. Acesta este motivul pentru care este atât de necesar să îl avem în orice locuință. Totodata este important sa achizitionam serviciul de mentenanta purificator de aer.

Cum întreținem un purificator de aer?

Este necesar ca aceste componente sa fie periodic curățate. Astfel se menține echipamentul într-o stare cat mai bună de utilizare.

Din cauza umiditatii și întunericului, acestea pot deveni un mediu propice pentru apariția bacteriilor și a mucegaiului. Dacă filtrele nu sunt curățate și igienizate periodic, ele vor constitui un habitat ideal pentru diferite micro-organisme. Toate acestea vor fi distribuite in incapere odată cu aerul ventilat. Acesta este și motivul pentru care, la un moment dat, se poate simți un miros neplăcut în aerul refulat de acestea.

Recomandăm ca echipamentele sa fie curățate o dată pe lună. Aceasta procedură este simplu de efectuat. Nu necesită personal autorizat și ne va asigura o funcționare eficientă pe toata durata de viața a echipamentului. De asemenea mentenanta reduce riscul aparitiei unor defecțiuni tehnice.

Lucrările de mentenanță realizate purificatoarelor sau umidificatoarelor de aer, cu toate că implică desfacerea produsului, nu duc la pierderea garanției, ba dimpotrivă asigură o funcționare la performanțe maxime și o durată de viață îndelungată.

În funcție de tipul de purificator pe care îl ai acesta se poate desface în mai multe componente, pentru a permite accesul la elementele care trebuiesc curățate sau filtrele care trebuiesc înlocuite. Poți afla din manualul de utilizare al produsului modalitatea în care îi poți accesa toate componentele.

Dacă nu ai un purificator de aer sau dacă vrei să înlocuiești echipamentul vechi poți comanda de aici purificatoare de aer de ultimă generație: https://www.climatico.ro/igiena/tratament-aer/purificatoare-aer

ATENȚIE! Este important ca atunci când realizezi mentenana purificatorului de aer să te asiguri că acesta a fost deconectat de la sursa de alimentare cu energie electrică.

PRE-FILTRELE

Pre-filtrele, sau filtrele lavabile pot fi spălăte sub jet de apă, apoi vor fi lăsate la uscat.

Nu introduce componentele înapoi în aparat dacă nu sunt perfect uscate.

FILTRELE DIN APATIT DE TITAN

Filtru catechin

Filtrele din apatit de titan sau carbon activ NU pot fi spălate.

Este suficient să le ștergi ușor, fără să exerciți presiune în timpul frecării, sau le poți sufla cu un dispozitiv pentru aer comprimat, dacă ai un astfel de compresor.

Acest tip de filtru are o proprietate deosebită, anume că se regenerează și își reînnoiește proprietățile.

FILTRELE HEPA

Curatare filtru hepa

Filtrele HEPA NU pot fi spălate. Este suficient să le ștergi ușor, fără să exerciți presiune în timpul frecării, sau le poți aspira cu grijă. Acest tip de filtru necesită înlocuirea la un interval lung de timp, care depinde de gradul de poluare al aerului purificat. Chiar dacă producătorii spun că se poate utiliza 10 ani sau pe viață, în unele zone, foarte poluate, este posibil ca filtrul să se colmateze și să nu mai permită trecerea aerului prin el.
ATENȚIE ca atunci când le instalezi în aparat să respecți sensul de trecere al aerului, indicat prin săgeți.

FILTRELE PENTRU UMIDIFICARE

Filtru umidificare purificatoare de aer

Filtrele pentru umidificare NU pot fi spălate. Este suficient să le ștergi ușor, fără să exerciți presiune în timpul frecării, sau le poți sufla cu un dispozitiv pentru aer comprimat, dacă ai un astfel de compresor. Dacă acestea sunt montate într-o carcasă din plastic pe aceasta o poți curăța cu o cârpă umedă, fără să atingi filtrul pentru umidificare.
Acest tip de filtru necesită înlocuirea la un interval de timp, care depinde de cât de dură este apa cu care este alimentat umidificatorul și de gradul de poluare al aerului purificat.

Mentenanta purificator de aer – TAVA PENTRU APĂ A UMIDIFICATORULUI

Tava pentru apă în care este montat filtrul umidificator se poate curăța sub jet de apă sau cu substanțe pentru curățarea depunerilor de calcar, dacă apa este dură și lasă depuneri.

ATENȚIE! Verifcă substanțele utilizate să nu degradeze plasticul sau materialul din care este confecționată carcasa.

Mentenanta purificator de aer – SENZORII

Curătare senzori purificator de aer

Senzorii echipamentului pot fi curațați cu o cârpă moale dacă sunt accesibili sau un bețișor cu vată. Operațiunea trebuie efectuată gentil, fără a exercita presiune pe senzor.

Mentenanta purificator de aer – CARCASA

Curatare carcasa purificator de aer

Carcasa echipamentului poate fi curatata cu o cârpă moale, cu apă sau cu produse speciale pentru curățat carcasa produselor electrocasnice.

ATENȚIE! Verifcă substanțele utilizate să nu degradeze plasticul sau materialul din care este confecționată carcasa.

O dată la 6 sau 12 luni, recomandăm o mentenanță profesională ce poate fi efectuata de CLIMATICO. În cadrul acestei mentenanțe vor fi curațate în centrul de service toate componentele purificatorului cu ajutorul echipamentelor de spălare cu aburi, a compresoarelor de aer, soluțiilor antibacteriene de igienizare și odorizare. Aici poți afla mai multe despre serviciile de mentenanță oferite de compania noastră: https://www.climatico.ro/mentenanta-purificator-de-aer-daikin.html

Ramai pe blogul Climatico si citeste si despre Tipuri de pompe de caldura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *