Mituri despre purificatoarele de aer

Mai multe informații eronate au apărut în mediul online despre purificatoarle de aer, informații neverificate și care pot induce în eroare consumatorii. Citește în articolul de mai jos explicațiile corecte pentru ce înseamna purificatoarele de aer și cum funcționează acestea.

Purificatorul de aer aspiră praful din camera

Purificatoarele de aer au rolul de a filtra aerul recirculat prin aparat. Ele captează particulele de praf, descompun bacteriile și fungii care creează mirosuri neplăcute și omoara virusurile. Acestea nu au puterea de a antrena în aerul din încăpere particulele de praf depuse pe podea sau pe alte corpuri din încăpere.

Ozonul generat de ionizator îți afectează sănătatea

Streamer-ele sau ionizatoarele sunt mecanisme care descompun ionii din aer în particule cu sarcină pozitivă și negativă. Fac acest lucru pentru că particulele negative vor atrage particulele nedorite din aer care au de obicei sarcină pozitivă. Ionii negativi sunt întâlniți în natură, de la mare până în zonele montane. Atunci când respirăm aer curat și plăcut, această senzație este dată de încărcătura mare de ioni cu sarcină negativă. Astfel, atât timp cât este controlat, acest proces nu reprezintă un pericol pentru sănătate. Chiar dimpotrivă, are efecte terapeutice.

Pot odoriza aerul din cameră adăugând esențe parfumate în rezervorul de apă

Purificatoarele de aer cu funcție de umidificare au rolul de a crește umiditatea din încăpere. Dacă se vor introduce în rezervorul de apă sau în tava de descărcare a rezervorului diferite uleiuri sau esențe parfumate acestea vor îmbâcsi filtrul umidificator. Acesta va păstra pe el toate impuritățile din aerul recirculat prin aparat. Acest lucru va cauza în timp un miros neplăcut. Totodată, va face necesară înlocuirea filtrelor mai repede. De asemenea, interiorul aparatului va deveni lipicios și va necesita o mentenanță complexă.

Filtrele de aer se înlocuiesc la perioada specificată de producător

Acest lucru va cauza în timp un miros neplăcut. Totodată, va face necesară înlocuirea filtrelor mai repede. De asemenea, interiorul aparatului va deveni lipicios și va necesita o mentenanță complexă.

Filtrele de aer se înlocuiesc la perioada specificată de producător

Filtrele de aer se înlocuiesc la perioada specificată de producător

Producătorii testează aceste produse în zone cu poluare medie. Zonele cu poluare medie sunt foarte puțin poluate în comparație cu marea majoritate a orașelor din România. Astfel, chiar dacă producătorul recomandă înlocuirea unui anumit filtru la o perioadă de un an (spre exemplu), acel filtru trebuie verificat periodic pentru a vedea dacă este în stare bună și nu este încărcat de praf. Dacă este încărcat cu praf atunci îl schimbăm dacă este un filtru înlocuibil sau îl spălăm dacă este un filtru lavabil, buncurându-ne că nu au fost plămânii celor din cameră purificatorul.

Înlocuirea filtrelor înseamnă mentenanța aparatului

Purificatoarele de aer necesită o mentenanță amănunțită la un anumit timp. Lăsând la o parte înlocuirea filtrelor, acestea au nevoie să fie spălate, curățate și dezinfectate. Acest lucru este esențial atât pentru funcționarea în bune condiții a produsului, cât și pentru prelungirea duratei de viață.

Găsești în acest articol informații despre cum se realizează mentenanța unui purificator de aer: https://blog.climatico.ro/mentenanta-purificator-de-aer/
Ești la un click distanță de oferta noastră de purificatoare de aer: https://www.climatico.ro/igiena/tratament-aer/purificatoare-aer/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *